Vinné listy

Příjemné počtení ke sklence vína. Vyberte si podle chuti.

Steak s omáčkou z čerstvých višní a vína

20. 08. 2018
David Schön

Sezóna višní je v plném proudu, a pokud všechny neskončily naložené v rumu, tak si z nich můžete udělat parádní omáčku ke steaku. Výborně se hodí k hovězímu i vepřovému masu.

 

Počet porcí: 4, Doba přípravy: 20 minut

Ingredience:

3 lžíce balsamikového octa

1 lžíce třtinového cukru

2 dcl červeného vína

1 šalotka, nakrájená najemno

2 hrsti vypeckovaných rozpůlených višní

1 svitek skořice

2 dcl kuřecího vývaru

1 lžička kukuřičného škrobu

šťáva z ½ citronu

Postup:

Na pánvi svařte ocet a cukr, až se všechen cukr rozpustí. Přidejte víno, šalotku a skořici a vařte, až se tekutina zredukuje na polovinu.

Přidejte vývar a višně a vařte 5 minut. Vyndejte skořici. Potom přidejte kukuřičný škrob rozmíchaný ve vodě, který omáčku zahustí. Dochuťte solí, pepřem a případně citronovou šťávou.

Omáčkou si zalijte svůj oblíbený steak a máte hotovo.

Snoubení:

Do omáčky doporučujeme plnější červené víno s džemovými tóny červeného ovoce a stejné víno perfektně doplní i steak s višňovou omáčkou. Podívejte se vyzrálých vínech odrůd Frankovka, Zweigeltebe nebo Syrah.


Pracuji ...